OSTRAVSKÉ DERBY

ŘÍJEN 2024 | OSTRAVAR ARÉNA

 

Svou láskou k univerzitě, hokeji a pivu pomáháte!

Opět jste svou návštěvou hokejového derby v loňském roce pomohli někomu, kdo to opravdu potřebuje. Super co? Možná že mnoho z vás o tom neví, ale z každého piva které vypijete jde část peněz na charitu. Komu jste pomohli tentokrát?

 

Nejdříve malé připomenutí. Předešlé roky jsme pravidelně věnovali část peněz na Dobrého anděla, ale přišlo nám, že bude lepší to věnovat konkrétní osobě. Loni jsme proto věnovali 20 tisíc pro malou, pětiletou Natálku, která kvůli nelítostné borelióze ve dvou letech skončila na vozíčku. Za tyto peníze mohli její rodiče Natálce koupit nový vozíček. A za to děkujeme především vám a vašemu pivnímu apetitu. 🙂

 

Z hokejového derby, které se konalo 7.11. se podařilo pomoci malé Elence Ocelíkové narozené v srpnu 2012. A jaký je její příběh?

,,Hned po porodu bylo zřejmé, že se Elenka bude v životě potýkat se spoustou problémů. Elenka má velmi vzácný genetický syndrom. Narodila se s vrozenou vadou kůže, mozku a také očí. Elinka vidí pouze na jedno očko a je epileptička. Od narození je to ale velká bojovnice, která se svým osudem, společně s námi, náležitě pere.” říká maminka Elenky. Se všemi těmito problémy je vývoj Elenky ve všech směrech opožděný. Díky pravidelným návštěvám cvičení, logopedií a rehabilitací v Klimkovicích jde její vývoj stále dopředu.

 

Za sebou už má toho Elenka opravdu hodně. ,,Mimo plastických operací, v únoru 2015 Elenka podstoupila rozsáhlou a náročnou operaci mozku ve FN Motol. Tato operace Elence pomohla od každodenních epileptických záchvatů a naše dcera se od té doby velmi zlepšila.” To, že je Elenka bojovnice dokazuje, že už ve 3,5 letech začala chodit, dokáže se dorozumět ve znacích a slabikách a hlavně začala chodit do speciální školky. Nyní už chroupká sama křupky, piškotky a celkově krmení Eli je čím snadnější.

 

Co je třeba k péči pro Elenku? ,,Rehabilitace, logopedie, správné hračky, pomůcky pro vývoj i neustále cestování je nákladné. Dovolím si říct, že jako správní rodiče, děláme vše proto, aby naše dítě bylo šťastné a vedlo co nejplnohodnotnější život. A bude to dělat tak dlouho, dokud to bude potřeba.” říká odhodlaně maminka Lucie. Vše je však náročné psychicky, fyzicky a hlavně finančně. Věnovali jsme 20 tisíc korun, které konkrétně pomohly k částečné úhradě intenzivního rehabilitačního programu v lázních Klimkovice. My vám velmi děkujeme za vaši věrnost k již tradičnímu hokejovému derby mezi ostravskými univerzitami.

 

Letos se utká VŠB-TU Ostrava s Ostravskou univerzitou v Ostravar aréně a my doufáme, že větší kapacity haly budou využity a tedy bude propito více litrů piva, které pomohou někomu dalšímu. Kdo to bude? To můžete ovlivnit také vy! Napište nám, pokud někoho takového znáte.

 

No řekněte sami, nepije se hned s lepším pocitem?